Licitația #9 GRIMBERG: Acccente Plastice

17-03-2015

Casa de Licitație și Galeria de Artă GRIMBERG deschide sezonul de vânzări publice pe anul 2015. Prima licitație din această serie va avea loc marți, 31 martie anul în curs, începând cu ora 19:30, la sediul Galeriei din Strada Postelnicului Nr. 12, Sector 1, București.

Expoziția dedicată acestui eveniment poate fi vizitată în perioada 18 — 31 martie, de luni până vineri între orele 10:00 — 18:00, iar sâmbăta și duminica, în intervalul 10:00 — 17:00.

Lucrările care compun loturile celei de-a noua licitații a Casei GRIMBERG, denumită generic 'Accente plastice', poartă semnătura unor artiști importanți ai artei românești, fie că ne referim la perioada clasică, lucrări de pictură și sculptură, publicul întâlnindu-se cu mari maeștri: Adam Bălțatu, Dumitru Ghiață, Marius Bunescu, Nicolae Vermont, Samuel Mützner, Octav Băncilă, Constantin Piliuță, Ion Popescu Negreni, Eugen Ispir, Mihai Cismaru, Gheorghe Leonida, Olga Porumbaru; fie că aducem în prim plan artiști contemporani recunoscuți și apreciați deopotrivă de către critica de specialitate, colecționari și iubitorii de artă precum: Dimitrie Grigoraș, Sorin Ilfoveanu, Ana Ruxandra Ilfoveanu, Mircea Roman, Florentina Voichi, Sorin Adam, Laurențiu Midvichi, Dana Zbarcea, Laurențiu Dimișcă etc.

Lotul include o serie de icoane vechi reprezentative pentru școala rusească sau ateliere naționale de secol XIX, dar și câteva piese de sculptură și artă decorativă universală, ne referim în special la artiști și școli franceze, cum ar fi: Jean Baptiste Carpeaux — Le Génie de la Danse, o piesă extremă de frumoasă și totodată reprezentativă pentru stilul și măiestria artistului, Ernest Damé — Fugit Amor, o lampă pâte de verre, semnată Gabriel Argy-Rousseau și un lampadar din fier forjat și sticlă stratificată semnată Muller Frčres Luneville.

Licitația Nr. 9 'Accente plastice ' propune iubitorilor de artă și colecționarilor un lot echilibrat, selectat în funcție de criteriile promovate de către Casa de Licitație și Galeria de Artă GRIMBERG care invocă: autenticitate, piese cu o recunoscută valoare artistică, echitabilitate între estimare și valoarea reală a lucrărilor, lotul propus spre licitație în 31 martie 2015 situându-se în jurul sumei de 300.000 de euro.

Sursa agerpres.ro