Licitația #5 GRIMBERG: Artă Românească și Universală

22-09-2014

Pe 30 septembrie 2014, de la orele 19:30, Casa de Licitație si Galeria de Artă GRIMBERG organizează un eveniment deosebit: 'Licitația de Artă Românească și Universală' — în noul său sediu de pe strada Postelnicului, nr. 12.

GRIMBERG propune colecționarilor, investitorilor, dar și iubitorilor de artă peste 100 de lucrări de colecție semnate de mari maeștri ai picturii și sculpturii românești și universale.

Vedetele expoziției și, implicit, ale licitației, sunt semnate de artiști celebri precum: Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Octav Băncilă, Iosif Iser, Samuel Mützner, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Dumitru Ghiață, Paul Verona, Jean Alexandru Steriadi, Laura Cocea, Paula Ribariu, Ion Irimescu, Adam Bălțatu, Boris Caragea, Horea Paștina, Petre Iorgulescu-Yor și Leon Biju. De asemenea, licitația va prezenta și obiecte de artă aparținând școlilor de pictură franceză, olandeză și rusă.

Ca si în cadrul licitațiilor precedente, GRIMBERG a pregătit o serie de loturi inedite, unele în premieră pentru piața de artă românească. Printre acestea se numără o colecție de stampe japoneze în serie limitată, aparținând lui Katsushika Hokusai și Utagawa Yoshiiku, un album cu 75 de ilustrate din viața Familiei Regale a României, o fotografie a Cardinalului Pacelli — viitorul Papă Pius al XII-lea, cu dedicație olografă rară, o sabie englezească Wilkinson, un manual de scrimă și multe obiecte decorative Art Nouveau.

'Pentru prima noastră licitație din această toamnă am pregătit piese excepționale adresate marilor colecționari, dar și obiecte de artă pentru colectionarii începători, accesibile ca preț și cu potențial investițional ridicat. Ne dorim să încurajăm publicul tânăr să vină la expozițiile și licitațiile noastre și să înceapă să iubească și să colecționeze artă de valoare. Pe piața românească de artă de astăzi, asaltată de falsuri de tot felul, GRIMBERG a păstrat cele mai exigente standarde de selecție a operelor propuse spre licitație. Pentru noi primează autenticitatea și valoarea artistică în fața investiției.' a declarat Ștefan Grimberg, fondatorul Casei de Licitație și Galeriei de Artă GRIMBERG.

Toate loturile oferite în licitație vor putea fi admirate în incita noului sediu GRIMBERG (strada Postelnicului, nr. 12) , începând cu data de 22 septembrie, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 — 19.00; sâmbata și duminica 10:00 — 17.00. Expozițiția se va încheia pe 30 octombrie, odată cu începerea 'Licitației de Artă Românească și Universală'. Valoarea totală a loturilor este peste 200.000 de euro. Multe dintre loturile incluse în licitație au prețul de pornire situat sub 500 de euro.

Sursa: evz.ro