Licitația #2 GRIMBERG: Licitația de artă românească și europeană

11-02-2014

Casa Grimberg revine pe piață cu o nouă licitație, luni, 24 februarie, 2014, la Hotel Radisson, București. Aceasta cuprinde un lot de 135 de lucrări, pictură, sculptură și obiecte decorative reprezentative pentru arta românească, dar și pese extrem de frumoase de artă europeană. 

Selecţia pentru licitaţia din această lună cuprinde atât lucrări semnate de mari maeştri ai picturii româneşti, precum: Gheorghe Petraşcu, Vasile Popescu, Rudolf Schweizer-Cumpăna, Ion Theodorescu-Sion, Marius Bunescu, Gheorghe Vânătoru, Adam Bălţatu, Iosif Iser, Samuel Mutzner, Henri Catargi, cât şi artişti contemporani renumiţi, fie din tânăra generaţie: Flavia Pitiş, Bogdan Vlăduţă, Gabriela Culic, Laurenţiu Midvichi, Sorin Adam, fie nume ale plasticii contemporane intrate deja în galeria maeştrilor: Dimitrie Grigoraş şi Vladimir Zamfirescu. Licitaţia cuprinde piese din toate categoriile de preţ, pornind de la 125 de Euro în cazul graficii, până la estimări de 9.000 – 15.000 de Euro, lucrarea Case la ţărm, semnată de Gheorghe Petraşcu. Gama diversificată de lucrări combină artă românească clasică şi contemporană cu exemple de foarte bună calitate din pictura europeană din secolele XIX – XX, cu obiecte decorative şi sculptură de mici dimensiuni, aparţinând şcolilor austrice şi franceze. Dintre lucrările vedetă ale licitaţiei din 24 februarie menţionăm: Case la ţărm de Gheorghe Petraşcu, Doi ţărani cu pălarii de Rudolf Schweitzer – Cumpăna, Bărbat cu ţestoasă de Vladimir Zamfirescu, Veneţia de Marius Bunescu, Casă la curte de Ion Theodorescu Sion, Castelul Reginei Maria de la Balcic de Vasile Popescu, Femeie pe terasă la malul mării de Gheorghe Vânătoru, Long Term Relation de Flavia Pitiş, Citadină de Adam Bălţatu. Expoziţia lucrărilor care intră în licitaţie poate fi vizionată între 15-21 februarie 2014, la sediul Galeriei de Artă GRIMBERG, de luni până duminică între orele 10:00 – 20:00 şi în zilele de 23-24 februarie 2014 la Radisson BLU Hotel, în holul sălii Atlas, între orele 10:00 - 19:00. 

Prima licitaţie organizată de Casa GRIMBERG în 10 decembrie 2013, s-a bucurat de succes în rândul colecţionarilor, investitorilor şi pasionaţilor de frumos, reuşind vânzări de 41,5% din totalul loturilor propuse. Vânzarea vedetă  a casei a fost "Gladiole"  de Nicolae Tonitza, achiziţionată cu suma de 75.000 euro Celelalte vânzări importante marcate in această primă licitaţie au fost:

  • Camil Ressu –"Peisaj cu şir de copaci" 40.000 Euro 

  • Theodor Pallady –"Dalii şi caiet oranj" 40.000 Euro 

  • Samuel Mutzner –"Femeie în grădină"  20.000 Euro 

  • Gheorghe Petraşcu –"Stânci la mare" 20.000 Euro 

La aceste sume s-a adăugat taxa de licitaţie. Pe parcursul anului 2014, GRIMBERG va organiza 8-10 licitaţii de artă şi expoziţii cu lucrari ale unor reprezentanţi de seamă ai artei vizuale româneşti şi internaţionale.

Sursa: evz.ro