FONDATORI

Ștefan Iosif GRIMBERG

Domnul Ștefan Grimberg, fondatorul Casei de Licitații și Galeriei de Artă GRIMBERG, este unul dintre cei mai vechi galeriști și negustori de artă din piața de artă din România, inițator în 1992 al Galeriei Da Vinci.


” Încă de la început am promovat piese de artă excepționale, cu o autentică valoare artistică, oferind clienților galeriei suport și consiliere de specialitate. Acestea sunt motivele pentru care, în timp, am devenit partener de încredere al adevăraților colecționari de artă.
Piese care au fost cumpărate din Galeria Da Vinci au ajuns în posesia Papei Ioan Paul al II-lea, Primului Ministru al Moldovei, Ministrului Adjunct de Externe al Omanului, Prințului Albert de Monaco și a altor personalități culturale și politice românești.
În calitate de președinte al Federației Patronale din Comerțul cu Obiecte de Artă din România (1992-2002) și președinte al Patronatului Comercianților de Artă din România (2002-prezent), am făcut eforturi pentru alinierea legislației românești din domeniul comerțului de artă la standardele europene.
Cel mai recent proiect al nostru a fost acela de a înființa, în luna septembrie a anului 2013, o Casă de Licitație și o Galerie de Artă sub denumirea GRIMBERG. Evenimentul de inaugurare a fost marcat printr-o expoziție care a adus laolaltă o serie de lucrări excepționale semnate de mari maeștri ai plasticii românești, precum: Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu, Ion Țuculescu, Camil Ressu, Nicolae Dărăscu, Cornel Medrea, Ion Jalea și alții.
Demersul Casei de Licitație și Galeriei de Artă GRIMBERG este acela de a aduce în mod frecvent în atenția publicului opere ale artiștilor consacrați, atât în arta clasică cât și în cea contemporană, dar și să promoveze nume noi, artiști tineri în al căror discurs și talent credem.
Pe lângă bucuria și satisfacția personală de a fi înconjurat de obiecte frumoase, piața de artă oferă în momentul actual o serie întreagă de oportunități pentru a investi în mod profitabil. Menționez faptul că, în perioadele de criză, bunurile artistice s-au dovedit a fi foarte stabile, valoarea acestora crescând de cele mai multe ori spectaculos în perioadele de revenire. Așadar, în contextul românesc din prezent, investițiile în domeniul artei au un mare potențial de profitabilitate în viitorul apropiat.
Vă aștept în Galeria GRIMBERG.